Praktijk Yens

Voor groei in je leven

BDE bijna-doodervaring

BDE / buitenlichamelijke ervaring / nabij-de-doodervaring / uittreden / spiritueel transformerende ervaring


Er zijn veel benamingen van een heel scala aan ervaringen waarbij iemand ervaart dat hij zijn/haar lichaam verlaat. Meestal denkt men bij een 'klassieke BDE' aan iemand die tijdens een operatie of een ander lichamelijk trauma zijn lichaam van een afstandje af ziet liggen. En ziet/hoort/voelt wat er rond het lichaam daar beneden gebeurt.
Maar het kan ook gebeuren tijdens bijvoorbeeld een meditatie, 's nachts in bed of als je in de natuur wandelt in een emotionele crisis.

Wat er daarna gebeurt, varieert. Er zijn mensen die prachtige kleuren en licht zien en een niet te beschrijven liefde voelen om zich heen. Er zijn er ook die geen licht zien, maar duisternis en zich angstig voelen. In het eerste geval is het erg moeilijk om weer terug te moeten en verder te leven omdat het 'daar' zo mooi was. In het laatste geval is het moeilijk om verder te leven omdat de angst je in zijn greep houdt.

Het maakt het ook niet makkelijker dat er weinig mensen begrip voor hebben. In de medische wereld wordt het vaak afgedaan als 'hallucinatie' en in de naaste omgeving weet men er ook geen raad mee. Vooral als iemand door het meegemaakte een transformatie heeft ondergaan en niet meer dezelfde is als voorheen.
Er is helaas weinig erkenning voor het diep ingrijpende effect van een dergelijke ervaring.

Waar kan ik je mee helpen in Praktijk Yens

Allereerst met een luisterend oor, begrip zonder oordeel en compassie voor je emoties. Daarnaast wil ik je graag helpen om de ervaring een plaats te geven, motiveren om dit aardse leven weer volledig te leven. Je hebt hier nog een mooi doel en ik wil je helpen dat helder te krijgen én te aanvaarden. Ik weet uit ervaring waar je doorheen gegaan bent en hoe je de draad weer op kunt pakken en gemotiveerd en met plezier je weg na deze gebeurtenis kunt vervolgen.

Voor lotgenoten-contact kun je terecht bij het netwerk NDE en BDE - trauma of verrijking.

Psychosociale counselling. Coach & therapeut Noord Brabant & Limburg voor balans, groei, inzicht, levensvragen, doel, rust, 
nieuwe energie & motivatie voor problemen als  angst, somber zijn, stress, vermoeidheid, vast zitten, HSP en BDE. 
NLP, mBraining, IEMT, hartcoherentie, Reiki & andere energietherapie .