Praktijk Yens

Voor groei in je leven

Hartcoherentie

Focus- en ademhalingsoefeningen om stress snel tegen te gaan

 

Hartcoherentie is een eenvoudige en wetenschappelijk bewezen manier om stress te reduceren.
Vroeger dachten ze anders, maar het hart blijkt meer signalen naar ons brein te sturen dan andersom. Dat doet het door te variëren met het hartritme.
Er horen natuurlijk altijd variaties in op te treden als reactie op wat er om je heen gebeurt. In de ideale situatie zou er een mooie regelmaat in de versnelling en vertraging van het hartritme horen te zitten. Maar mensen met chronische stress hebben een heel chaotisch patroon. Door die chaotische communicatie van hart naar brein gaat het brein signalen geven om stress-stoffen aan te maken om 'gevechtsklaar' te zijn.  

Door focus- en ademhalingsoefeningen beïnvloed je via je hartritme dus het autonome zenuwstelsel. Een snellere manier om te ontspannen dan meditatie, waar je probeert je geest tot rust te brengen. (Wat overigens ook heel nuttig is.)

Hoe goed het werkt is meetbaar via een speciaal programma op de laptop waarvoor er een oorclip wordt bevestigd die je hartritmevariatie meet en omzet in een grafiek. Je ziet dat door de hartcoherentietechniek de chaos in je lijf verdwijnt. Meten is weten.

Deze techniek wordt wereldwijd toegepast bij alle stressgerelateerde ziektes.

Mocht je zelf aan de slag willen met de hartcoherentietechniek zonder dat het gemeten wordt stuur me dan even een mail welke Pdf je (gratis) wilt ontvangen: 

* Hartcoherentie aanleren zonder meetapparatuur
* Slanker met je hartritme (ook zonder meetapparatuur, techniek uit het boek van dr. David O'Hare)

Psychosociale counselling. Coach & therapeut Noord Brabant & Limburg voor balans, groei, inzicht, zin geving, doel, ontstressen, rust, 
nieuwe energie & motivatie voor problemen als  angst, somber zijn, stress, vermoeidheid, verdriet, HSP en BDE. 
NLP, hartcoherentie, Quantum Touch, Thetahealing, Reiki, EFT en systemisch werk.